Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta (beperkt low fodmap)

Een relatief nieuw product van Santa Maria is beperkt low fodmap, namelijk deze Chicken Taco Kruidenpasta. Deze kruidenpasta bevat mogelijk een kleine hoeveelheid fructose afkomstig van de Ancho chilipeper die erin zit. Volgens de Monash app is de ancho chilipeper niet low fodmap (rood) bij 17 gram door de fructose die het dan bevat. Aangezien het niet duidelijk is hoeveel van deze peper er in de kruidenpasta zit, adviseer ik deze kruidenpasta alleen te eten als je tegen kleine hoeveelheden fructose kunt! Ik verdraag fructose zelf vrij goed, dus daarom kan ik sowieso tegen deze kruidenpasta maar dit zal per persoon verschillen! Hieronder de ingrediënten van de kruidenpasta:

  • Tomatenpuree
  • Water
  • Sinaasappelsapconcentraat (22%)
  • Alcoholazijn
  • Zout
  • Guajillo chilipeper (2,6%)
  • Ancho chilipeper
  • Korianderblad (1,4%)
  • Maïszetmeel
  • Komijn
  • Oregano extract
  • Zwarte peper

Een zakje van deze kruidenpasta is voor 500 gram (vega) kip. Je bakt de kipstukjes gaar, voegt de kruidenpasta toe en verwarmt dit nog even. Je kunt dit dan eten met een low fodmap wrap of bijvoorbeeld taco’s. En vergeet geen low fodmap groente toe te voegen!

Wij vonden deze kruidenpasta heel handig en ook nog eens een lekkere smaakmaker. Zoals ik al zei kan ik dus goed tegen fructose, dus ik heb hier geen last van. Als groente bakte wij nog rode paprika en mais mee. Mais uit blik is low fodmap tot 75 gram volgens Monash. Wij aten dit met taco’s van AH, maar je kan dit ook eten met low fodmap wraps (bijvoorbeeld deze van Nutrifree).

Let op: Controleer altijd nog de ingrediënten van artikelen omdat deze kunnen veranderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.