Een bekend recept omgebouwd tot een low fodmap variant, poffertjes!
In dit recept wordt speltbloem gebruikt, mocht je hier niet tegen kunnen dan kun je een glutenvrije bloem mix gebruiken. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar ik verwacht dat dat ook lukt! De poffertjes kun je bakken met een speciale poffertjes pan.
Low fodmap poffertjes
Ingrediënten
- 60 gram speltbloem
- 60 gram boekweitmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 200 ml lactosevrije melk
- 2 theelepels vanille aroma
- 1 ei
- 10 gram boter
- bakboter/olie om mee te bakken
- poedersuiker
Instructies
- Meng de speltbloem, boekweitmeel, het bakpoeder en de zout. Voeg het ei toe.
- Doe de melk beetje bij beetje bij het beslag en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
- Voeg de vanille aroma toe en roer door.
- Smelt de boter (in de magnetron/pannetje) en voeg toe aan het beslag en meng het door het beslag heen.
- Verwarm boter/olie in de poffertjes pan en giet het beslag in de vormpjes.
- Draai het poffertje om zodra de bovenkant droog begint te worden.
- Serveer de poffertjes met poedersuiker.